ALGEMENE VOORWAARDEN MISS MENZO
Versie juni 2023
A. Definities
In deze Voorwaarden worden de onderstaande termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij daar hierin uitdrukkelijk van is afgeweken:
Bedrijf: een wederpartij handelend in de uitoefening van een bedrijf of beroep
Consument: een wederpartij niet handelend in de uitoefening van een bedrijf of beroep, zoals bedoeld in artikel 6:1a van het Burgerlijk Wetboek
Dienst(en): alle werkzaamheden, in welke vorm dan ook, die ik voor of ten behoeve van jou heb verricht
Honorarium: de financiële vergoeding die voor uitvoering van de Overeenkomst van opdracht met jou is overeengekomen
Miss Menzo, virtuele assistent, ik, mijn: Gerrianne Menzo, h.o.d.n. Miss Menzo, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 87333538
Opdrachtgever, jij, je, jou, jouw: het Bedrijf of de Consument met wie ik een Overeenkomst van opdracht ben aangegaan
Overeenkomst (van opdracht): een overeenkomst zoals bedoeld in artikel 7:400 van het Burgerlijk Wetboek met betrekking tot de Diensten
Overeenkomst op afstand: een Overeenkomst van opdracht die is aangegaan zoals bedoeld in artikel 7:46a van het Burgerlijk Wetboek
Voorwaarden: deze Voorwaarden Miss Menzo
B. Algemeen
Als zelfstandig professioneel virtueel assistent, maak ik graag duidelijke algemene afspraken met al mijn opdrachtgevers, dus ook met jou. Je vindt die afspraken in deze Voorwaarden.
Mijn opdrachtgever is meestal een Bedrijf en geen Consument. Ben je een Consument, dan maak ik met jou soms andere afspraken en gaan de dwingendrechtelijk bepalingen van het consumentenrecht altijd voor op deze Voorwaarden.
Deze Voorwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met mijn aanbiedingen, offertes, Diensten en de Overeenkomst van opdracht. Dit houdt dus in, dat (i) je automatisch deze Voorwaarden aanvaardt als je gebruik maakt van mijn Diensten en dat (ii) jouw algemene of bijzondere voorwaarden, of die van een ander niet van toepassing zijn: ik wijs ze expliciet van de hand.
Als we afwijkende of aanvullende afspraken op deze Voorwaarden willen maken, dan gelden die vanaf het moment dat we daar beiden schriftelijk mee akkoord zijn gegaan. Dit doet overigens niets af aan mijn recht om deze Voorwaarden eenzijdig te wijzigen. De gewijzigde Voorwaarden zal ik op mijn website publiceren. Wijzigingen zullen ook gelden ten aanzien van een al afgesloten Overeenkomst als je de Overeenkomst niet binnen 30 dagen nadat ik je per e-mail op de hoogte heb gebracht over de wijzigingen, per e-mail of per brief hebt ontbonden. De wijzigingen gaan dan na afloop van die 30 dagen in.
C. Aanbiedingen (ook wel offertes)
Aanbiedingen krijg je per e-mail, tenzij dit onder omstandigheden niet mogelijk is. Al mijn aanbiedingen zijn vrijblijvend en verlopen na afloop van 30 dagen, tenzij ik een andere termijn in de aanbieding heb genoemd.
Staat er een kennelijke vergissing of verschrijving in mijn aanbieding en had je dat redelijkerwijs behoren te begrijpen, dan kan ik niet aan mijn aanbieding worden gehouden.
Als je mijn aanbieding niet ongewijzigd aanvaardt, dan ben ik daar niet aan gebonden; er komt dan geen Overeenkomst tot stand, tenzij ik je wijzigingen expliciet en schriftelijk aanvaard.
Mijn aanbieding kan bestaan uit een samengestelde prijsopgave. Tenzij ik duidelijk heb aangegeven dat een deel van mijn aanbieding optioneel en ter jouw keuze is, ben ik niet verplicht tot het verrichten van een gedeelte van de Diensten tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
Aanbiedingen gelden niet automatisch voor toekomstige offertes, opdrachten of overeenkomsten.
D. Overeenkomst van opdracht
Besluit je met mij te gaan samenwerken? Dan gaan wij een Overeenkomst van opdracht aan. Hierin leggen we de afspraken vast, die naast deze Voorwaarden, specifiek tussen jou en mij van toepassing zullen zijn. De afspraken in de Overeenkomst gaan altijd voor op deze Voorwaarden.
De Overeenkomst komt in ieder geval tot stand op het moment dat je mijn aanbieding zoals bedoeld in C. tijdig, ongewijzigd en voorzien van je handtekening, naar mij terugstuurt. De Overeenkomst kan ook tot stand komen door enig ander document, waaruit zowel jouw instemming als die van mij duidelijk blijkt, alsook de datum waarop wij die instemming hebben bereikt.
Het wijzigen van de Overeenkomst doen we altijd in goed overleg en met schriftelijke instemming van de ander.
E. Wijziging Diensten; meer- of minderwerk
Wil een van ons de aard of omvang van de afgesproken Diensten wijzigen? Dan kan dat meer- of minderwerk tot gevolg hebben. Het wijzigingen van de Diensten doen we in beginsel dus ook in goed overleg en bij voorkeur met schriftelijke instemming van de ander.
Soms is het niet mogelijk om de wijziging schriftelijk overeen te komen. Bijvoorbeeld omdat jij alleen mondeling je akkoord hebt kunnen geven of ik je niet kan bereiken, terwijl ik weet dat het voor jou belangrijk is dat een bepaalde deadline wordt gehaald. Onder meer- of minderwerk wordt daarom ook begrepen het feitelijk afwijken van de gemaakte afspraken of het feitelijk meer of minder werkzaamheden verrichten dan afgesproken.
Een wijziging van de Diensten kan het tijdstip waarop de (Overeenkomst van) opdracht zou zijn beëindigd beïnvloeden. En datzelfde geldt voor het Honorarium dat wij aanvankelijk zijn overeengekomen. Het is voor mij niet altijd mogelijk om dit van tevoren goed in te schatten.
We spreken daarom met elkaar af dat we ons in die gevallen redelijk en billijk zullen opstellen. Zo komt meerwerk, behalve als er sprake is van een kleine hoeveelheid, voor jouw rekening, zolang ik mijn gebruikelijke tarieven in rekening breng en specificeer waar het meerwerk uit heeft bestaan. En andersom geldt dat dan ook voor minderwerk. Daarnaast zal ik geen kosten in rekening brengen indien het meerwerk het gevolg is van omstandigheden die aan mij kunnen worden toegerekend.
Een wijziging van de Diensten mag door mij worden geweigerd als deze om mij moverende redenen niet haalbaar of wenselijk zijn.
F. Inspanningsverplichting, geen fatale termijnen
De Diensten, die ik volgens onze Overeenkomst voor jou zal uitvoeren zal ik met de nodige zorg verrichten. Daarbij zal ik uiteraard streven naar een hoog kwaliteitsniveau.
Door mij opgegeven termijnen stel ik naar beste weten vast op grond van de gegevens die je mij bij het aangaan van de overeenkomst hebt gegeven. En hoewel deze termijnen indicatief zijn, spreekt het voor zich, dat ik ze zoveel als mogelijk in acht neem.
Mis ik de door mij opgegeven indicatieve termijnen stelselmatig en is dat aan mij toe te rekenen, dan kan dat voor jou een reden zijn om onze Overeenkomst conform U. (niet nakoming) te ontbinden.
G. Medewerking door opdrachtgever
Als mijn opdrachtgever verleen je je medewerking aan het uitvoeren van de Overeenkomst. Je verschaft mij tijdig alle informatie die ik nodig heb om mijn Diensten te kunnen verrichten.
Lukt dat je niet op tijd, is de informatie onvolledig of niet juist, of kom je een van onze andere afspraken niet (tijdig) na, dan mag ik de uitvoering van onze Overeenkomst (tijdelijk) opschorten. De hieruit voortvloeiende kosten, bereken ik op basis van mijn gebruikelijke tarieven en komen voor jouw rekening.
Indien de hoogte van mijn Honorarium voor een deel afhankelijk is van een objectief bepaalbaar resultaat, en dit resultaat niet wordt behaald of niet kan worden behaald omdat je niet (tijdig) je medewerking verleent of dat zelfs weigert, dan ben je een vergoeding aan mij verschuldigd ter hoogte van het bedrag dat je mij verschuldigd zou zijn als het resultaat wel was behaald.
H. Controle en goedkeuring
Als je van mij stukken ontvangt, controleer je die direct na ontvangst op volledigheid en onjuistheid. Als iets mist of als je een onjuistheid ontdekt, dan laat je mij dat zo spoedig mogelijk weten, zodat ik de onvolledigheid of onjuistheid kan herstellen.
Als ik niet binnen 14 dagen nadat ik je mijn stukken heb gestuurd iets van je heb vernomen, dan mag ik er vanuit gaan dat die stukken door jou zijn goedgekeurd. Maar wees gerust, mocht jij of ik na afloop van die termijn ontdekken dat er reken- en/of taalfouten in de stukken voorkomen dan zal ik die reken- en/of taalfouten kosteloos herstellen.
Mijn aansprakelijkheid met betrekking tot de mogelijke gevolgen van een onvolledigheid of onjuistheid in een door mij aan jou verstrekt stuk, is uitdrukkelijk beperkt tot die herstelwerkzaamheden. Als die herstelwerkzaamheden niet meer mogelijk of zinvol zijn, dan kan ik toch voor de eventuele gevolgen aansprakelijk zijn, mits dit binnen de grenzen van de onder Q. genoemde aansprakelijkheidsbeperkingen valt.
I. Bevoegdheden
Je zult mij geen bevoegdheden geven, die buiten mijn normale werkzaamheden als virtueel assistent vallen. Zo zal je mij geen betalingen voor je laten verrichten, overeenkomsten namens jou laten sluiten of anderszins stukken laten ondertekenen. Wil je wel dat ik dit voor je doe en verstrek je mij die bevoegdheid wel, dan doe je dat geheel voor eigen rekening en risico en vrijwaar je mij volledig voor de eventuele (financiële) consequenties daarvan.
J. Onderaanneming
Ik mag bepaalde werkzaamheden (tijdelijk) laten verrichten door derden. Dat geldt in ieder geval als ik ziek of op vakantie ben. De toepassing van artikel 7:404, 7:407 lid 2 en 7:409 van het Burgerlijk Wetboek zijn hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.
K. Tarieven
Mijn tarieven zijn vermeld in onze Overeenkomst. De door mij in het kader van de uitvoering van de Overeenkomst te maken (on)kosten waaronder reis- en verblijfkosten, portokosten, kosten voor kantoorartikelen, etc. zijn niet in mijn tarieven inbegrepen en zal ik nader specificeren op de factuur dan wel achteraf in rekening brengen in het geval deze niet vooraf specifiek bekend zijn. Ben je een Bedrijf dan geldt dat ik over mijn tarieven nog omzetbelasting of eventuele andere heffingen van overheidswege in rekening zal brengen.
Ben je een Consument, dan komen wij in de Overeenkomst tarieven inclusief btw en andere heffingen van overheidswege overeen.
L. Wijzigen tarieven
De met jou afgesproken tarieven zijn vast gedurende de gehele duur van onze Overeenkomst, behoudens de volgende 3 uitzonderingen:
- Als er sprake is van een wijziging zoals bedoeld onder C. of E.
- In geval van (kost)prijsverhogende omstandigheden die bij het aangaan van onze Overeenkomst redelijkerwijs niet voorzienbaar waren, mag ik dit in de overeengekomen tarieven aan je doorberekenen. Bijvoorbeeld door wijzigingen in de wet- en regelgeving of overheidsmaatregelen.
- Jaarlijks mag ik mijn tarieven aanpassen overeenkomstig de consumentenprijsindex (CPI), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waarbij het jaar 2021 = 100.
M. Betaling
Doorgaans factureer ik maandelijks achteraf voor de Diensten die ik heb verricht. In uitzonderlijke gevallen mag ik een vooruitbetaling van maximaal 50% van mijn Honorarium van je verlangen.
Je betaalt mijn facturen binnen 14 dagen na de verzenddatum van desbetreffende factuur. Klopt er volgens jou iets niet aan mijn factuur, dan laat je mij dat binnen die betaaltermijn van 14 dagen weten.
Mijn administratie is bindend voor de berekening van mijn Honorarium, tenzij je kunt aantonen dat mijn administratie niet correct is.
Als ik, door welke oorzaak dan ook, op enig moment slechts een gedeelte van de opdracht heb kunnen uitvoeren, dan ontheft jou dat niet van je verplichting om tijdig te betalen voor dat deel wat ik wel heb uitgevoerd. Je hebt niet het recht om een eventuele tegenvordering te verrekenen met het aan mij verschuldigde bedrag.
N. Te late betaling
Het kan een keer gebeuren dat je niet op tijd betaalt. Bij een eerste keer stuur ik je dan ook een herinnering, zodat je de factuur alsnog kan betalen.
Ben je een Consument, dan dien je die binnen 14 dagen te voldoen en doe je dat niet, dan ben je in verzuim. Ben je een bedrijf, dan binnen 7 dagen en dan geldt ook dat ik je bij een volgende overschrijding van de betalingstermijn niet meer zal aanmanen. Je bent dan direct in verzuim.
Vanaf het moment dat je in verzuim bent, is het factuurbedrag direct en volledig opeisbaar. In die situatie mag ik voorts de uitvoering van de lopende Diensten opschorten, of als dat gelet op de omstandigheden redelijk zou zijn, zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst, de Overeenkomst ontbinden. Als ik daarnaast schade heb geleden, dan heb ik het recht om een (schade)vergoeding van je te vorderen.
Betaal je niet (op tijd), dan heeft dat nog meer gevolgen:
- mijn eventuele beloftes aan jou, zoals garanties, komen te vervallen; en – ik mag de relevante vertragingsrente (die voor een Bedrijf of Consument) in rekening brengen;
- maar ook mijn (buiten)gerechtelijke incassokosten. Ben je een Bedrijf, dan reken ik, in afwijking van artikel 6:96 lid 5 van het Burgerlijk Wetboek en het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, een vergoeding van 15% van de totaal openstaande hoofdsom met een minimum van € 90,– voor iedere factuur die geheel of gedeeltelijk niet voldaan is. Ben je een Consument, dan rekening ik de wettelijke maximale toegestane vergoeding zoals bepaald in het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke (incasso) kosten;
- bij een eventuele procedure ben je na het vonnis de proces-, executie- en nakosten verschuldigd.
Jouw betalingen breng ik eerst in mindering op de eventueel door jou verschuldigde rente en kosten, en daarop op de factuurbedragen die het langst open staan.
O. Vertrouwelijkheid
Wij zijn beiden verplicht om gedurende de looptijd en tot 3 jaar na beëindiging van de Overeenkomst geheimhouding te betrachten over alle feiten en bijzonderheden waarvan eenieder van ons weet of redelijkerwijze kan vermoeden dat deze informatie vertrouwelijk is. Deze geheimhoudingsplicht omvat tevens alle gegevens van de werknemers, cliënten, opdrachtgevers en andere relaties waarvan uit hoofde van de Overeenkomst kennis is genomen.
Ben je een Bedrijf en zal ik bij de uitvoering van de Overeenkomst persoonsgegevens voor je verwerken, dan gaan we ook mijn verwerkersovereenkomst aan. Ben je een Consument, dan lees je op mijn website hoe ik met jouw persoonsgegevens omga. Uiteraard kan ik je mijn meest actuele privacyverklaring ook per e-mail toesturen.
P. Intellectuele eigendomsrechten
Wij respecteren elkaars intellectuele eigendomsrechten. Dat betekent dat jouw intellectuele eigendomsrechten, op welke wijze ook aan mij ter beschikking gesteld, uitsluitend (blijven) berusten bij jou en mijn intellectuele eigendomsrechten, op welke wijze ook aan jou ter beschikking gesteld, uitsluitend (blijven) berusten bij mij.
Bestaat mijn opdracht uit het vervaardigen van een werk waarvan het auteursrecht bij mij berust, dan spreken we in onze Overeenkomst het volgende af:
- Als ik het auteursrecht zelf behoud, dan krijg je van mij een niet-exclusieve licentie om het werk onder bepaalde voorwaarden voor bepaalde doeleinden te gebruiken. Die voorwaarden en doeleinden spreken we af in de overeenkomst. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om teksten die je op je website mag publiceren.
- Als jij graag het auteursrecht wilt hebben, daar een billijke vergoeding voor wilt betalen en ik bereid ben om het auteursrecht aan je over te dragen, dan laten we een gespecialiseerde advocaat daar een akte voor opmaken die voldoet aan de Wet auteurscontractenrecht. De kosten voor die akte zijn voor jouw rekening.
Als mijn kennis toeneemt bij de uitvoering van de Overeenkomst, dan mag ik die kennis uiteraard wel voor andere doeleinden, zoals voor andere opdrachten te gebruiken, voor zover ik hierdoor geen inbreuk maak op mijn geheimhoudingsplicht zoals bedoeld in O.
Q. Aansprakelijkheid
De Overeenkomst voer ik geheel voor jouw risico en verantwoordelijkheid uit. Daarom ben ik niet aansprakelijk voor eventuele ontstane schade, tenzij deze het gevolg is van mijn opzet of grove schuld.
Jij dient mij dan ook volledig te vrijwaren voor eventuele aanspraken van derden. Als ik door een derde word aangesproken, dan verwijs ik die derde naar jou. Dreigt die derde mij in een procedure te betrekken, dan ben je verplicht om mij zowel buiten als in rechte bij te (laten) staan. Alle kosten en schade die ik als gevolg daarvan heb, zijn voor jouw rekening.
Als ik onverhoopt toch aansprakelijk blijk te zijn, dan ben ik dat alleen voor directe schade en beperkt tot het bedrag dat door mijn verzekering wordt uitgekeerd, vermeerderd met mijn eigen risico dat ik terzake draag. Keert mijn verzekering niets uit, dan is mijn aansprakelijkheid beperkt tot maximaal 2 keer het bedrag, dat in de relevante factuur staat vermeld.
Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: (i) de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, (ii) de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie aan de Overeenkomst te laten beantwoorden; oftewel kosten voor herstelwerkzaamheden en (3) de redelijke kosten die je hebt moeten maken ter voorkoming of beperking van de schade.
Voor andere schade ben ik niet aansprakelijk. Hieronder wordt mede begrepen gevolgschade, dataverlies, gederfde winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie of immateriële schade.
Ben je een Consument, dan strekken deze beperkingen in aansprakelijkheid niet verder dan wat volgens artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek is toegestaan.
Meld schade waarvoor ik aansprakelijk zou kunnen zijn zo snel als mogelijk, maar in ieder geval binnen 10 dagen na het ontstaan daarvan. Meld je schade niet (tijdig), dan kan je recht op vergoeding daarvan (gedeeltelijk komen te) vervallen. Bijvoorbeeld omdat ik mijn verzekeraar niet tijdig op de hoogte heb kunnen brengen of omdat ik daardoor niet in de gelegenheid ben gesteld om schadebeperkende maatregelen te nemen.
R. Overmacht
Onder overmacht wordt in deze Voorwaarden verstaan naast wat daarover in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop jij of ik geen invloed kunnen uitoefenen, en waardoor een van ons niet (meer) in staat is onze verplichtingen na te komen. Het niet kunnen beschikken over elektronische communicatiemiddelen door toedoen van derden, bijvoorbeeld door aanhoudende storingen bij een provider, valt daar ook onder.
Komt een van ons in een overmachtsituatie terecht, dan meldt diegene dat direct aan de ander. Dat mogen we in eerste instantie mondeling doen, zolang we dat later ook schriftelijk (per e-mail) bevestigen.
Tijdens overmacht worden onze verplichtingen opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door ons niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden zijn beide partijen bevoegd de Overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
Was ik bij het intreden van de overmacht mijn verplichtingen uit de Overeenkomst al gedeeltelijk nagekomen, of kan ik mijn verplichtingen nakomen, dan mag ik je hiervoor een factuur sturen en ben je gehouden om deze factuur te voldoen als ware er sprake van een afzonderlijke overeenkomst.
S. Consument: recht op herroeping
Is er sprake van een Overeenkomst op afstand en ben je een Consument? Dan heb je recht op herroeping van de Overeenkomst. Dat kan per e-mail of per brief en zonder dat je een reden opgeeft. Je bedenktijd gaat in op het moment van totstandkoming van de Overeenkomst zoals bedoeld in C. en eindigt 14 dagen daarna.
Vraag je mij tijdens de bedenktijd al een begin te maken met mijn Diensten, dan ben ik daartoe bereid, als je 50% van het door mij opgegeven Honorarium vooruit betaalt.
Je mag de Overeenkomst daarna nog steeds herroepen, mits je mijn eindafrekening voor de al geleverde Diensten betaalt; jouw vooruitbetaling breng ik uiteraard in mindering op die eindafrekening. Gaat het om een spoedklus of een opdracht van kleine omvang en rond ik de Overeenkomst conform jouw verzoek binnen de bedenktijd af, dan spreken we af dat je recht op herroeping komt te vervallen.
T. Opzeggen (of annuleren) van onze Overeenkomst
Zijn we een overeenkomst voor onbepaalde tijd overeengekomen, maar staat daar geen opzegtermijn in? Dan geldt voor ons beiden een opzegtermijn van 30 dagen, te rekenen vanaf de datum van de opzegging.
Is de overeenkomst voor bepaalde tijd, dan geldt het volgende:
- Ben jij een Consument, dan mag je de overeenkomst te allen tijde per e-mail of per brief opzeggen;
- Ben je een Bedrijf, dan is tussentijdse opzegging door jou niet mogelijk, tenzij ik daar schriftelijk – bijvoorbeeld in de overeenkomst – mee heb ingestemd; – Heb ik een gewichtige reden, dan mag ik de overeenkomst eveneens per e-mail of per brief tussentijds opzeggen.
Uiteraard kunnen we de overeenkomst ook samen, met wederzijds goedvinden, beëindigen.
In geval van beëindiging van de overeenkomst ontvang je van mij een eindafrekening, die in ieder geval mijn Honorarium tot aan de datum van beëindiging bevat.
U. Ontbinding van onze overeenkomst
Indien een van ons een verplichting uit de Overeenkomst niet, niet volledig, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt, zal de ander een ingebrekestelling sturen en heeft diegene die in gebreke is gesteld een laatste kans om de tekortkoming binnen een redelijke termijn te herstellen. Wordt er niet binnen een redelijke termijn overgegaan tot uitvoering, dan heeft de ander het recht de Overeenkomst te ontbinden en/of op schadevergoeding.
Het recht op onmiddellijke ontbinding van de Overeenkomst, bestaat ook in de volgende situaties:
- Ingeval één van ons beiden in staat van faillissement raakt, surseance van betaling aanvraagt of de bedrijfsvoering staakt, om toepassing van de schuldsanering natuurlijke personen verzoekt, onder curatele wordt gesteld, geconfronteerd wordt met een beslag op (een substantieel deel van) diens eigendom, komt het recht op ontbinding de ander toe;
- Ingeval ik kom te overlijden of ingeval jij, de Consument (of zzp’er), komt te overlijden;
- Zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of dat ongewijzigde instandhouding van de Overeenkomst in redelijkheid niet van diegene die gaat ontbinden, kan worden gevergd;
Ontbinding geschiedt door middel van schriftelijke kennisgeving zonder rechterlijke tussenkomst. Als de Overeenkomst wordt ontbonden, zijn mijn vorderingen op jou onmiddellijk opeisbaar. Indien een van ons de Overeenkomst op grond van de voorgaande gronden ontbindt, is die niet aansprakelijk voor enigerlei kosten of schadevergoeding van de ander. Indien de (reden van) ontbinding is toe te rekenen aan de ander, is die ander aansprakelijk voor de schade van de partij die de Overeenkomst ontbindt.
V. Tot slot
Indien een rechter stelt dat 1 of meer bepalingen in deze Voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn, of anderszins niet meer (kunnen) gelden, dan blijven deze Voorwaarden voor al het overige in stand. In geval van deze situatie treden wij met elkaar in overleg met het doel nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde, of ongeldige bepalingen overeen te komen, die zo dicht als mogelijk aansluiten bij de originele bepalingen.
Als ik niet steeds strikte naleving van deze Voorwaarden van je verlang, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat ik mijn recht zou verliezen om in andere gevallen wel de stipte naleving van de bepalingen van deze Voorwaarden van je te verlangen.
Op deze Voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitgesloten.
Iedere onenigheid met betrekking tot deze Voorwaarden of de Overeenkomst, waar we niet op een vriendelijke wijze uit kunnen komen, zal met uitsluiting van elke andere rechterlijke instantie in eerste aanleg worden onderworpen aan het oordeel van de bevoegde rechter in het arrondissement Zwolle. Of, als je een Consument bent, in het arrondissement van je Nederlandse woonplaats.